Burgemeester Breda over verleden als PSV-'hooligan': Toen zijn wij eruit gezet

Burgemeester Breda over verleden als PSV-'hooligan': "Toen zijn wij eruit gezet"

18-08-2018 14:58
47

Paul Depla is sinds 2015 burgemeester van Breda, maar voelt als geboren Eindhovenaar meer voor PSV. De 53-jarige politicus was in zijn jonge jaren een fanatiek supporter en is ooit uit het Philips Stadion gezet, zo onthult hij aan Omroep Brabant.

"Toen ik een jaar of acht was hadden we altijd seizoenkaarten en dat heb ik volgehouden tot aan de L-Side (de staantribune in het oude stadion, red.)", vertelt Depla. De burgemeester vindt zichzelf geen hooligan, maar is dus wel ooit van de tribune verwijderd. "Ik was met een schoolvriend een beetje aan het geinen en aan het duwen. Maar de suppoost pakte dit niet op als een geintje en toen zijn wij eruit gezet. Maar geen stadionverbod verder."

Inmiddels houdt Depla zich wel degelijk bezig met NAC. De burgemeester heeft er vertrouwen in dat de Bredanaars zich voor de tweede keer op rij gaan handhaven in de Eredivisie. "Zaterdag moeten ze tegen De Graafschap, maar dat is geen directe concurrent. De Graafschap speelt voor de laatste drie plaatsen, maar dat gaat NAC niet doen."