FOX Sports-analisten over afgekeurde VVV-goal: 'Topclub krijgt weer de voorkeur'

FOX Sports-analisten over afgekeurde VVV-goal: 'Topclub krijgt weer de voorkeur'

Gepubliceerd: zaterdag 18 augustus 2018 om 19:37za 18-08-2018 om 19:37

Het is het meest besproken moment tijdens de eerste helft van VVV-Venlo tegen Ajax: de afgekeurde goal vlak voor rust. Martin Samuelsen leek de thuisploeg op voorsprong te schieten, maar de Noor werd na tussenkomst van de videoscheidsrechter teruggefloten, tot verbazing van de FOX Sports-analisten.

Arbiter Kevin Blom had zelf niet gezien dat Samuelsen aan het shirt van Nicolas Tagliafico trok, maar keurde na het bekijken van de beelden de treffer van VVV af. Hedwiges Maduro noemt de beslissing 'zwaarbestraft' en stelt dat er sprake is van een 'fifty-fifty' situatie. Arnold Bruggink is uitgesproken. "Nu zie je dat de topclub weer de voorkeur krijgt. Ik vind het echt veel te zwaar. Dit is een stuk lichter dan vorig seizoen bij Sparta-FC Emmen (Sparta kreeg geen strafschop na vasthouden door Jeroen Veldmate en degradeerde uiteindelijk, red.)."

Glenn Helder sluit zich aan bij Bruggink. "Dit is het geluk van een topclub. Als het andersom zou gebeuren, zou Blom niet gefloten hebben", aldus de voormalig Oranje-international. "Ik ben een voorstander van de VAR, maar nu ga ik toch twijfelen. Als je dit bestraft, moet je alles bestraffen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Terecht afgekeurde goal?

(5395 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws