De Ligt: 'Als hij goed speelt, zijn er meer clubs die hem misschien willen hebben'

De Ligt: 'Als hij goed speelt, zijn er meer clubs die hem misschien willen hebben'

26-08-2018 15:30
81

Matthijs de Ligt hoopt ook ná 31 augustus in één team met Hakim Ziyech te spelen. Een vertrek van de Ajax-uitblinker leek een kwestie van tijd, maar de tijd begint te dringen.

"Ziyech is heel goed bezig. We zijn heel erg blij dat hij er nog is", zegt De Ligt tegen Voetbal Inside. "De transfermarkt is nog even open, maar natuurlijk hoop ik dat hij blijft. De keuze is aan hemzelf. Ik heb er wel vertrouwen in dat Hakim het leuk heeft hier."

De Ligt geeft Ziyech geen advies. "Je praat er natuurlijk wel over, maar het is niet zo dat ik hem probeer over te halen om hier te blijven. Hij weet zelf wat hij wil. Voor hem is het ook noodzaak om goed te spelen, want als hij goed speelt zijn er ook meer clubs die hem misschien willen hebben. Wij voelen niet dat hij bezig is met een overstap."

De laatste weken is het stil rond Ziyech, die aanvankelijk op weg leek naar AS Roma. De Italiaanse topclub zag echter af van zijn komst. De international van Marokko was zaterdag tegen FC Emmen (5-0) weer één van de uitblinkers.