Van den Brom woest na keuze Van de Looi: 'Schandalig, ik vind het belachelijk'

Van den Brom woest na keuze Van de Looi: 'Schandalig, ik vind het belachelijk'

05-10-2018 13:33
107

John van den Brom is helemáál niet te spreken over het feit dat Guus Til en Thomas Ouwejan ontbreken in de selectie van Jong Oranje. Bondscoach Erwin van de Looi passeerde het duo van AZ.

Til (20) en Ouwejan (22) zijn volgens Van de Looi te oud voor de volgende kwalificatieronde van Jong Oranje. PSV'er Bart Ramselaar, twee jaar ouder dan Til, zit wél bij de selectie. "Schandalig", foetert Van den Brom op de persconferentie voor Ajax-uit, geciteerd door De Telegraaf.

"Ik ben het er volledig mee oneens en dat heb ik de bondscoach ook laten weten", vervolgt de AZ-trainer. "Het was geen leuk gesprek, kan ik je vertellen. Ik vind het belachelijk. Die jongens zijn altijd een voorbeeld geweest, dat krijgen we standaard teruggekoppeld. Ze gedragen zich geweldig en trainen altijd maximaal, zoals ze dat ook bij AZ doen. En dan krijg je nu zo het deksel op je neus. Terwijl Guus nota bene aanvoerder van Jong Oranje was. Dat is ook lekker veel waard, blijkt nu."

Van den Brom leeft mee met Til. "Een paar weken geleden zat hij nog bij de voorselectie van het Nederlands elftal en nu zit hij niet eens meer bij Jong Oranje in de selectie, terwijl hij tijdens de voorgaande duels allemaal heeft gespeeld. Dat valt niet uit te leggen. Guus was ook not amused. En terecht, vind ik. Ik heb juist het gevoel dat hij sinds een paar weken weer wat lekkerder en beter in zijn vel zit."

AZ is met twee spelers vertegenwoordigd in de selectie van Jong Oranje. Teun Koopmeiners en Oussama Idrissi zijn net als achttien andere internationals geselecteerd door Van de Looi. Doelman Marco Bizot is geselecteerd voor het Nederlands elftal.

Lees ook: Verrassende selectie Jong Oranje: veel nieuwe namen, aanvoerder gepasseerd