Verrassende selectie Jong Oranje: veel nieuwe namen, aanvoerder gepasseerd

Verrassende selectie Jong Oranje: veel nieuwe namen, aanvoerder gepasseerd

05-10-2018 12:58
26

Veel nieuwe namen bij de selectie van Jong Oranje voor de interlands tegen Letland en Oekraïne. Bondscoach Erwin van de Looi kiest bewust voor een nieuwe lichting.

Van de Looi heeft twintig spelers opgenomen in zijn definitieve selectie voor Jong Oranje. Onder meer Perr Schuurs (Ajax), Tyrell Malacia (Feyenoord) en Javairo Dilrosun (Hertha BSC) zitten er voor het eerst bij. Een andere opvallende naam is die van Justin Kluivert.

PSV is net als bij het Nederlands elftal hofleverancier. Van de Looi heeft namens de Eindhovense club Bart Ramselaar, Donyell Malen en Yanick van Osch opgeroepen. Bovendien is ook de aan sc Heerenveen verhuurde Sam Lammers geselecteerd.

Van de Looi kiest bewust voor veel nieuwe namen. "We hebben ons niet gekwalificeerd voor het EK, dus we kijken naar de volgende kwalificatieronde. Daarom hebben we wat jonge jongens geselecteerd, aangevuld met een aantal ervaren spelers", aldus de bondscoach.

Jong Oranje-aanvoerder Guus Til valt buiten de boot. "Op sommige posities moet je moeilijke keuzes maken, waardoor we oudere jongens laten afvallen. Die hebben het heel goed gedaan, zoals Til, dus het is voor hen teleurstellend. Maar het is puur met oog op de toekomst."