Perez over 'onmisbaar' Oranje-vijftal: 'Zo veel gekost, hoor je niemand meer over'

Perez over 'onmisbaar' Oranje-vijftal: 'Zo veel gekost, hoor je niemand meer over'

16-10-2018 10:15
75

Kenneth Perez vindt de euforie rondom het Nederlands elftal na de 3-0 zege op Duitsland enigszins overdreven. Volgens de Deen steunt Oranje op vijf belangrijke pijlers.

"Zo goed als men beweert dat het is, is het nu niet. En zo slecht als men de afgelopen jaren vond, was het ook niet. Het zit ergens tussenin", aldus Perez maandagavond bij de FOX Sports-talkshow Natafelen met Kees. "Ik hoor steeds dat er zo veel talent aan zit te komen. Maar als je naar Oranje kijkt, zijn er misschien vijf spelers, waarvan je denkt: oké, die kun je niet missen. Voor de rest: of Promes of Babel of Bergwijn of Narsingh nou rechtsbuiten staat..."

Perez noemt Jasper Cillessen, Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk, Frenkie de Jong en Memphis Depay. De Deense analist heeft bewondering voor de prestaties van Van Dijk na zijn recordtransfer naar Liverpool. "Hij heeft zo veel geld gekost, maar daar hoor je nu niemand meer over. Zo ongelooflijk knap." Memphis kan volgens Perez de nieuwe vedette van Oranje worden. "De grote sterren zoals Robben en Sneijder zijn er niet meer. Daar voelt hij zich senang bij."

Lees ook: Kritiek op Frenkie de Jong: 'Waarom zit hij niet al bij een buitenlandse club?'