Tadic niet blij met Eredivisie-bal: 'We hebben het daar vaak over bij Ajax'

Tadic niet blij met Eredivisie-bal: 'We hebben het daar vaak over bij Ajax'

22-10-2018 08:12
80

Dusan Tadic nam zaterdagavond tegen sc Heerenveen (0-4 zege) naar eigen zeggen één van de moeilijkste penalty's in zijn carrière. Het had alles te maken met de enorme afzwaaier van de Ajacied tijdens Roemenië - Servië.

"Juist na een gemiste strafschop wil ik zo snel mogelijk het goede gevoel hebben. Ik heb veel vertrouwen in mezelf, maar als je een paar penalty’s hebt gemist, denk je: Come on, score a goal. En ik houd ervan om mijn verantwoordelijkheid te pakken", vertelt Tadic, die namens Ajax ook al miste tegen Dinamo Kiev, in De Telegraaf.

"Dit was wellicht wel een van mijn moeilijkste penalty’s ooit", vervolgt de vice-captain. "Zoals iedereen die een strafschop nam, had ik veel meer te verliezen dan ik kon winnen. Het rare is dat iedereen verwacht dat je een doelpunt maakt. Maar zo makkelijk is dat niet. Kijk maar hoe veel penalty’s er elke week misgaan."

Een complicerende factor was de Derbystar-bal, waar Heerenveen mee voetbalt. "Deze bal was heel licht en dan moet je hem zachtjes raken. Bij zwaardere ballen (Ajax traint en speelt met een Adidas-bal, red.) kun je meer power geven. Als een bal zo licht is, kun je hem veel moeilijker controleren. Zelfs Lasse Schöne vindt deze bal niks."

"We hebben het daar vaak over", aldus Tadic. "De Champions League-bal (Adidas, red.) is de beste en Nike is ook heel goed. Daarmee kun je precies doen wat je wilt. Met de bal tegen Heerenveen kun je alleen van heel ver schieten. Sta je dichtbij dan gaat hij over. Honderd procent."