Ajax gewaarschuwd voor steunpilaren Benfica: Hij is erg belangrijk tot nu toe

Ajax gewaarschuwd voor steunpilaren Benfica: "Hij is erg belangrijk tot nu toe"

Gepubliceerd: dinsdag 23 oktober 2018 om 07:58di 23-10-2018 om 07:58

Benfica zag zijn kansen op een plekje in de volgende ronde van de Champions League slinken door het gelijkspel van Ajax bij Bayern München. Toch zouden de Portugezen in Amsterdam genoegen nemen met een punt, denkt Ricardo Quaresma, journalist bij sportkrant O Bola.

"Ja, het doel van Benfica is natuurlijk het bereiken van de volgende ronde. Maar de kans daarop is een beetje kleiner geworden door het punt dat Ajax overhield aan de uitwedstrijd tegen Bayern. Ajax heeft nu één punt meer dan verwacht", zegt Quaresma.

"Rui Vitória (Benfica-trainer, red.) wil graag aanvallend spelen met zijn ploeg. Zeker in Portugal, waar Benfica doorgaans veel sterker is dan de tegenstander", vertelt Quaresma. "Maar in de Champions League is dat natuurlijk een ander verhaal. In Amsterdam zal hij zijn elftal voorzichtig laten spelen. Rustig afwachten en dan misschien in een counter toeslaan. Een remise zou een goed resultaat zijn. En dan thuis winnen. We moeten optimistisch blijven, hè?"

De Portugese journalist roemt de Duits-Griekse doelman Odisseas Vlachodimos. "Een nog jonge, maar erg goede keeper. Hij is erg belangrijk tot nu toe." Pizzi als brein op het middenveld en de Argentijnse dribbelaar Eduardo Salvio op de rechterflank, in de ogen van Quaresma de gevaarlijkste speler van Benfica, zijn andere spelers voor Ajax om in de gaten te houden.

Onduidelijk is of spits Jonas in actie kan komen. "Hij is 35 jaar, maar nog steeds de beste aanvaller. Vorig jaar was hij de topscorer van de Liga met 34 doelpunten, maar hij is nu aan het terugkomen van een rugblessure waarvan hij al sinds het begin van de competitie last heeft."

Plaats een reactie

dinsdag 23 oktober 2018 om 08:14
Aah joh.. die Salvio zal de hele wedstrijd met trillende beentjes voetballen, Nico zal zijn landgenoot even laten zien hoe we dat doen.
Vind ik leuk
HJR +9137
dinsdag 23 oktober 2018 om 09:28
Ja vergeet Rafa Silva ook niet he. Ze hebben echt wel aardige spelers bij Benfica. Die precies weten hoe ze op resultaat moeten spelen. Ajax moet top zijn vanavond, dan maken ze een goede kans. Maar als Benfica top is wordt het heel lastig.

Dus hopen op een top Ajax en een wat minder Benfica :)
Vind ik leuk
Zultkop +6734
dinsdag 23 oktober 2018 om 08:19
Nou duwtje extra in de rug van Jonas en die kan van het veld man.
Vind ik leuk
dinsdag 23 oktober 2018 om 08:28
Geen probleem AMC is dichtbij.
Vind ik leuk
WZ020WZDB +1521
dinsdag 23 oktober 2018 om 08:39
Ik verwacht dat ze op eenzelfde manier spelen als dat clubje uit Eindhoven. Hangen op de eigen helft en er snel overheen counteren en dat is gevaarlijk hebben we gezien. Een tegenstander hoeft dan niet goed te zijn maar compact te verderdigen. Gelukkig staat De Ligt er en staat er weer een afmaker in de spits.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws