Lamprou in het ongewisse over 'bekerstatus': Die vraag heb ik vaker gehoord

Lamprou in het ongewisse over 'bekerstatus': "Die vraag heb ik vaker gehoord"

02-11-2018 21:09
11

Ajax-doelman Kostas Lamprou schikt zich in zijn reserverol, maar baalt van het geringe aantal wedstrijden dat hij keept. De geboren Griek kon vorig seizoen nog keepen voor Jong Ajax, maar sinds dit seizoen mogen er geen spelers ouder dan 23 meer spelen in de beloftenelftallen.

"Het is zonde dat ik nu niet af en toe mijn wedstrijden kan pakken", vertelt Lamprou bij Inside Ajax op Ziggo Sport, geciteerd door Ajax Showtime. "Je kunt er toch een bepaald ritme opbouwen." De sluitpost moet het vooral hebben van de bekerwedstrijden: woensdagavond kon hij weer eens minuten maken tegen Go Ahead Eagles. Of hij nu de vaste bekerkeeper van Ajax is, durft Lamprou echter niet te zeggen. "Ik heb niets gehoord van de trainer, maar die vraag heb ik vaker gehoord."

De doelman benadrukt echter dat hij het naar zijn zin heeft in Amsterdam en dat hij een betere keeper is geworden, ondanks zijn beperkte speelminuten. "Het is echt anders, ook als je niet speelt, wanneer je op niveau kunt trainen met spelers die de top hebben gehaald of de potentie hebben om dat te halen", stelt Lamprou. "Ik train heel goed met André Onana en ook met Dominik Kotarski."