Overmars: 'Natuurlijk schrikken wij, ik vind dat een heel gevaarlijke situatie'

Overmars: 'Natuurlijk schrikken wij, ik vind dat een heel gevaarlijke situatie'

Gepubliceerd: zaterdag 17 november 2018 om 20:00za 17-11-2018 om 20:00

Marc Overmars erkent dat spelers als Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong komende zomer niet te behouden zijn voor Ajax. Hoewel meerdere steunpilaren dreigen te vertrekken, betekent dat ook dat het geld binnenstroomt in Amsterdam.

Overmars wil de lat hoger leggen wat betreft het halen van spelers, gaf hij al aan. "We moeten mee met het voetbal", zegt de directeur spelersbeleid op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering, geciteerd door de NOS. "Natuurlijk schrikken wij ook van de bedragen. Is het wel verantwoord? Kunnen wij het aan? Is het geen risico? Het risico is minder beperkt, dat hebben we zelf opgebouwd. Hopelijk besteden we het goed."

Dat geld geeft Overmars wel met enige tegenzin uit. "Wat je nu ziet is dat een speler vier goede wedstrijden speelt en er dan al een prijskaartje van 10 tot 15 miljoen euro om zijn nek hangt. Dat is een heel gevaarlijke situatie, vind ik." Het kapitaal moet echter op het veld staan, luidt het gezegde. "We moeten de continuïteit behouden. Ik ben verslaafd aan de Champions League."

Overmars had ook nog een boodschap op de aandeelhoudersvergadering. "We moeten nu van deze selectie genieten. Bij Barcelona blijven ze vier, vijf jaar bij elkaar, dat is hier echt kansloos..."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws