Gouden Oranje-toekomst: 'Sinds Sneijder geen speler gezien die zó kan voetballen'

Gouden Oranje-toekomst: 'Sinds Sneijder geen speler gezien die zó kan voetballen'

Gepubliceerd: zondag 18 november 2018 om 09:07zo 18-11-2018 om 09:07

De 2-0 zege van Oranje is niet alleen een mijlpaal, het is ook een kantelpunt. Arno Vermeulen en Simon Kuper zijn enthousiast over de toekomst van Oranje, mede dankzij talenten als Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Denzel Dumfries.

"Als je alleen al kijkt naar Matthijs de Ligt; de hele wereld zit achter hem aan. Hij is pas 19 jaar. De Jong is pas 21, Dumfries pas 22. Gezamenlijk hebben ze 19 interlands gespeeld", zegt NOS-commentator Vermeulen op de website van zijn werkgever.

Ook Kuper, journalist en schrijver, ziet het zonnig in. "De generatie die eraan komt is te vergelijken met begin deze eeuw, toen Van Persie, Robben, Van der Vaart en Sneijder kwamen. Sinds Sneijder debuteerde voor Oranje heb ik geen Nederlandse speler meer gezien die zó kan voetballen als Frenkie de Jong. Hoe hij tegen Frankrijk met buitenkantje rechts na tachtig minuten Depay alleen voor de keeper zette, dat is pure klasse. Zo ziet een echte voetballer eruit."

"Maar ook De Ligt: ik wist dat hij opperste concentratie heeft en goed kan verdedigen, maar dat hij Kylian Mbappé eruit sprintte, daar stond ik wel van versteld", vervolgt Kuper, die eveneens de loftrompet steekt over Dumfries. "Ik wil hem niet meteen tot wereldtopper uitroepen, maar hoe hij tegen Frankrijk de hele rechterkant in zijn eentje bespeelde, en Mbappé achteloos uit de wedstrijd speelde, en ook nog eens bijna twee keer scoorde. Die jongen speelt zijn derde interland!"

Vermeulen vult aan: "Niemand had kunnen denken dat Denzel Dumfries, vorig seizoen nog bij Heerenveen, even Kylian Mbappé en Antoine Griezmann in zijn achterzak zou hebben. Ook Koeman zelf had dat niet verwacht."

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws