Volop lof voor werk Koeman: Als je alleen al ziet hoe Memphis is opgebloeid...

Volop lof voor werk Koeman: "Als je alleen al ziet hoe Memphis is opgebloeid..."

Gepubliceerd: maandag 19 november 2018 om 18:40ma 19-11-2018 om 18:40

Clarence Seedorf en Patrick Kluivert zijn vol lof over het werk van Ronald Koeman bij het Nederlands elftal. De recente successen zijn het gevolg van zijn werk, aldus de bondscoaches van Kameroen.

"Oranje zit in een opwaartse spiraal met een heel goede bondscoach", stelt Kluivert vast tegenover de NOS. "Het is toch vooral de hand van Koeman. Hij is de juiste man op dit moment, zet de spelers op de juiste plek en heeft jonge spelers de kans gegeven."

Seedorf denkt er hetzelfde over. "Als je alleen al ziet hoe Memphis is opgebloeid... Ronald is een heel pragmatische coach en dat heeft deze selectie nodig. Dit is een generatie die genoeg talent heeft om ergens voor te gaan.

Maar Seedorf kraakt ook een kritische noot. "We moeten nu niet denken dat alle problemen zijn opgelost. Blijven we in de jeugdopleiding nog steeds hameren op technisch en tactische dingen of gaan we nu ook werken aan karaktervorming?"

Seedorf en Kluivert spelen dinsdag met Kameroen in Engeland een vriendschappelijke interland tegen Brazilië. Het Nederlands elftal trapt maandagavond om 20.45 uur af tegen Duitsland in Gelsenkirchen.

Lees ook: Kluivert: 'Ik zei toen al dat Frenkie een fantastische speler kon worden'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws