Van Bommel: 'Het klinkt gek, want hij speelt niet, maar hij doet het goed'

Van Bommel: 'Het klinkt gek, want hij speelt niet, maar hij doet het goed'

20-11-2018 15:58
85

PSV is 'druk bezig' met miljoenenaankoop Erick Gutiérrez laten wennen aan de speelwijze van de club. Dat legt trainer Mark van Bommel uit voor de camera van PSV TV. Gutiérrez (23) stond dit seizoen nog niet één keer in de basis in de Eredivisie. 

"Guti doet het in mijn ogen goed. Klinkt gek, als je niet speelt", aldus Van Bommel. "Maar je moet het zo zien: op die leeftijd, voor de eerste keer naar het buitenland, dan krijg je te maken met een andere manier van voetballen. Daar moet hij gewoon aan wennen. De keren dat hij erin kwam, heeft hij doelpunten gemaakt. Maar het is een andere stijl."

"We zijn daar druk mee bezig, om hem onze speelwijze onder de knie te laten krijgen. Dat gaat niet van de ene op de andere dag. Speler kopen, ga maar spelen... Nee. En: het is een nadeel dat hij op de laatste dag van de transferwindow is gekomen. De hele voorbereiding heb je dan al doorlopen, je hebt het elftal een bepaalde manier van spelen proberen bij te brengen. Voor een nieuwe speler is dan lastig om in het elftal te komen."

No Poll