Verkassen voor Oranje: Londen, Keizer achterna en andere transferopties voor Tete

Verkassen voor Oranje: Londen, Keizer achterna en andere transferopties voor Tete

23-11-2018 10:00
21

Om in aanmerking te blijven komen voor Oranje móet Kenny Tete in 2019 meer speelminuten gaan maken. Bij zijn club Olympique Lyon heeft de 23-jarige rechtsback de concurrentiestrijd verloren – en dus lijkt een transfer of verhuur in januari de beste oplossing. Welke clubs zouden goed passen bij Tete? Wij zochten er vier uit.

Bournemouth
Voor wat het waard is: op papier lijkt de Premier League - gas geven, tackelen, gáán - uitstekend bij Tete te passen. Een topclub uit Londen of Manchester zit waarschijnlijk niet te wachten op de twaalfvoudig international. Eén of twee treetjes daaronder dan. Bournemouth bijvoorbeeld, een fris voetballend ploeg van manager Eddie Howe die na twaalf speelrondes op een imponerende zesde plek staat.

Vleugelverdediger Adam Smith liep deze maand een zware blessure op. Hij is drie maanden out. The Cherries moeten dus op zoek naar versterking. 

Sporting Portugal
Kersvers Sporting-trainer Marcel Keizer kent Tete natuurlijk nog uit hun gezamenlijk periode in Amsterdam. Spelen deed de back niet onder de coach: toen Keizer na het vertrek van Peter Bosz werd aangesteld, verkaste Tete snel naar Lyon. Nu kan het in Lissabon tot een hereniging komen. Keizer heeft ongetwijfeld een transferbudget tot zijn beschikking gekregen om zijn elftal in januari op één of meerdere posities te versterken. Stefan Ristovski, de huidige rechtsback van Sporting, is geen hoogvlieger. 

West Ham United
Een andere ploeg uit de Premier League die in januari waarschijnlijk op zoek gaat naar winterversterkingen. West Ham-back Ryan Fredericks komt voorlopig niet in en actie en routinier Pablo Zabaleta lijkt op z'n laatste benen te lopen. The Hammers hebben met Manuel Pellegrini een manager die van verzorgd voetbal houdt. Mogelijk valt er iets te regelen tussen de Londenaren en Lyon. 

Schalke 04
Ook in de Bundesliga zou Tete waarschijnlijk prima uit de verf komen. Vastbijten in vleugelaanvallers van Borussia Dortmund, Bayern München of VfL Wolfsburg: laat dat maar aan hem over. Schalke 04, vorig seizoen nog zo knap tweede geworden met de piepjonge trainer Domenico Tedesco (33), doet het deze jaargang onthutsend slecht in eigen land.

De formatie uit Gelsenkirchen staat op plek veertien, verloor zeven keer en maakte pas acht (!) doelpunten. Eigenlijk kan het vanaf nu dus eigenlijk alleen maar beter gaan. De vaste man op rechts bij Schalke is momenteel Daniel Caligiuri. Dat is een gemaakte back. Van origine is de Duitser een middenvelder. 

Lees ook: 'Als er niets verandert, dan kan Tete in januari al voor minimaal 10 miljoen weg'