Van Nistelrooy en PSV O19 krijgen pak op de broek van Inter: exit in Europa

11-12-2018 15:54 Laatste update: 16:18
47

Voor PSV O19 zit het Europese avontuur erop. Het elftal van trainer Ruud van Nistelrooy had dinsdagmiddag in Italië een goed resultaat nodig tegen Internazionale om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de UEFA Youth League. De Eindhovense beloftes gingen echter hard onderuit: 3-0.

Tijdens de eerste helft tussen Inter en PSV gebeurde er haast letterlijk niets. Beide teams kregen geen grote kansen. Alleen Joël Piroe loste een schotje op het doel van de tegenstander.

Na de pauze ging het helemaal mis. In de 64e minuut kopte Adorante een vrije trap binnen. Daarna voerden Roric en Colido de score op naar 3-0. De ploeg van Van Nistelrooy had minimaal een punt - en vanaf dat moment dus drie goals - nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Er vielen echter geen doelpunten meer.

PSV O19 eindigt door de nederlaag op de laatste plek in groep B van de UEFA Youth League. Zes duels leverden vijf punten op.

Opstelling PSV O19: Van Dorp, Teze, Daverveld, Obispo, Vos, Mendonca, Piroe, Timan, Vertessen, Ihattaren en Aboukhlal

Om 21.00 uur komt het eerste elftal van PSV in actie in Milaan. Ook de ploeg van trainer Mark van Bommel is reeds uitgeschakeld in Europa. Tegenstander Internazionale kan zich nog wél plaatsen voor de achtste finales van de Champions League. In ons liveblog blijf je van alle ontwikkelingen op de hoogte.