Feyenoord krijgt nieuwe kans van KNVB: 'Gaan er serieus naar kijken'

Feyenoord krijgt nieuwe kans van KNVB: 'Gaan er serieus naar kijken'

11-12-2018 16:47 Laatste update: 16:55
37

Wanneer de mogelijkheid zich voordoet, zal Feyenoord 'serieus kijken' of het alsnog wil en gaat toetreden tot de zogenaamde voetbalpiramide. Een woordvoerder van de Rotterdamse topclub laat dat dinsdag weten. 

In het verleden weigerde Feyenoord tweemaal om aan te sluiten in de voetbalpiramide. PSV en Ajax kozen met hun beloftenelftallen wél voor die route. De KNVB gaat nu een nieuwe kans bieden. Clubs die momenteel in een aparte competitie wedstrijden spelen met hun beloftenteams, moeten straks één kampioen afleveren. Die club zou in de derde divisie kunnen instromen - met dus de mogelijkheid om door te stoten naar de Eerste Divisie. 

"Als de kans zich voordoet, zullen we er serieus naar kijken", aldus een woordvoerder van Feyenoord in gesprek met RTV Rijnmond"Welke opzet je ook kiest, het gaat er om dat deze dienend is aan het eerste elftal van Feyenoord, waar spelers - zowel jeugd als zij die van een blessure terugkeren - zo goed mogelijk voor moeten worden klaargestoomd."

Feyenoord weet (nog) niet of het daadwerkelijk gaat instappen. "Zonder te zeggen wat wij vinden wat de beste manier is, stellen wij vast dat het nu ook goed gaat. Getuige de recente voorbeelden met Nicolai Jörgensen en Jeremiah St. Juste, die in het tweede wedstrijdritme op konden doen."

"Jongere jongens als Wouter Burger en Orkun Kökcü, maken bovendien bij ons nu enorm veel vlieguren omdat ze zowel in Feyenoord Onder 19, Feyenoord 2 als in het eerste elftal uit komen. Met alleen een elftal in de Keuken Kampioen Divisie had dat niet gekund."

No Poll