'Als Ajax vijf of zes ton had geboden, dan hadden we dat waarschijnlijk gedaan'

'Als Ajax vijf of zes ton had geboden, dan hadden we dat waarschijnlijk gedaan'

Gepubliceerd: woensdag 12 december 2018 om 18:08wo 12-12-2018 om 18:08

Laatste update: woensdag 12 december 2018 om 18:11wo 12-12-2018 om 18:11

Willem II wrijft zich in de handen. Door de verwachte megatransfer van Frenkie de Jong kunnen de Tilburgers rekenen op een slordige zeven miljoen euro. Willem II-directeur Berry van Gool ziet het doorverkooppercentage als een geluk bij een ongeluk.

De regeling met Ajax kwam in 2015 namelijk onder druk tot stand, geeft Van Gool toe in gesprek met Voetbal International. "Stel dat Ajax drie jaar geleden had gezegd dat we vijf of zes ton konden krijgen, dan hadden wij dat waarschijnlijk gedaan", vertelt de Willem II-directeur aan het weekblad.

Ajax wilde destijds geen geldbedrag overmaken, maar stuurde wel een aantal spelers op huurbasis naar Tilburg en beloofde een doorverkooppercentage. Van Gool: "Op zijn zestiende tekende Frenkie de Jong een driejarig contract, de maximale duur die je kunt aanbieden op die leeftijd."

"Toen Ajax op de stoep stond, waren er al meer dan twee jaar verstreken. We liepen het risico dat we uiteindelijk met lege handen zouden staan, hadden weinig te kiezen en besloten toen: Oké, we nemen dat percentage. De dood of de gladiolen en we zien wel. Alles of niks."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws