Van Bronckhorst reageert op uitspraken Advocaat: 'Ik vind het een wijs man'

Van Bronckhorst reageert op uitspraken Advocaat: 'Ik vind het een wijs man'

20-12-2018 21:14 Laatste update: 21:24
22

Dick Advocaat heeft het opgenomen voor Giovanni van Bronckhorst. De ervaren trainer van FC Utrecht begrijpt niets van de kritiek op zijn collega van Feyenoord, die hij in diens beginperiode in De Kuip enige tijd van advies voorzag.

"Ik geloof dat Gio de enige trainer is die de afgelopen jaren zoveel prijzen heeft gewonnen. En in het topvoetbal tellen alleen prijzen. Bovendien investeert Feyenoord lang niet zoveel als Ajax en PSV", laat Advocaat voorafgaand aan het onderlinge bekerduel weten aan FOX Sports. "Maar vanavond gaat hij niet van mij winnen, dat heb ik hem ook gezegd", lacht de Kleine Generaal.

"Ik vind Dick Advocaat een wijs man", reageert Van Bronckhorst, om vervolgens aan te geven dat de op- en aanmerkingen op zijn functioneren hem weinig doen. "Kritiek is persoonlijk. Kritiek levert men op eigen naam en daar heeft iedereen ook recht op, maar het gaat erom wat ik er mee doe."

'Geen concurrent'
Advocaat ging ook in op zijn opmerkelijke uitspraken van deze week. Hij zou John van den Brom niet als concurrent zien voor de trainerspositie bij Utrecht. Volgens Advocaat zit de vork iets anders in de steel. "Ze kwamen met een aantal namen die geschikt waren voor FC Utrecht. Toen heb ik gezegd: het gaat helemaal niet om die namen. Het gaat ook niet om Van den Brom, het gaat om mij."

"Ik heb helemaal niets tegen Van den Brom of wie er ook op het lijstje staan. Het zijn allemaal goede kandidaten. Maar uiteindelijk bepaal ik wat ik doe", aldus Advocaat. "Of ik hier doorga weet ik dus niet, dat bepaalt Utrecht. Maar in eerste instantie gaat het om mij, niet om al die namen. Ik ben zelf mijn concurrent."