Barcelona-legende Rivaldo geen voorstander van komst Frenkie de Jong

Barcelona-legende Rivaldo geen voorstander van komst Frenkie de Jong

04-01-2019 13:35 Laatste update: 13:47
80

FC Barcelona moet zich niet bezighouden met de komst van Frenkie de Jong of Adrien Rabiot. Dat stelt Rivaldo, die geen voorstander is van een potentiële transfer.

Rivaldo is in zijn column voor Betfair duidelijk: Barcelona moet minder naar de transfermarkt en meer naar de opleiding kijken. 'Het is aan de trainer en het bestuur om te beslissen over mogelijke aankopen in de transferperiode, maar Barcelona heeft geen spelers van buitenaf nodig", oordeelt de Braziliaanse oud-voetballer.

'Barça heeft Jeison Murillo al aangetrokken voor de verdediging en nu wordt er gesuggereerd dat Adrien Rabiot van Paris Saint-Germain en Frenkie de Jong van Ajax zullen komen. Ik geloof echter dat de club naar de eigen jeugdafdeling moet kijken.'

Rivaldo, die tussen 1997 en 2002 voor Barça speelde, heeft een hoge pet op van La Masia. 'Als je zo'n goede en hoog aangeschreven academy hebt, is het normaal om elk jaar talenten in te passen in het eerste elftal en niet extern op zoek te gaan naar de nieuwe Xavi, Iniesta of Puyol.'

Volgens de laatste berichten heeft FC Barcelona geen goede papieren voor de komst van De Jong. De Ajax-middenvelder (21) zou een voorkeur hebben voor Paris Saint-Germain, dat bereid is 75 miljoen euro te betalen. De Franse grootmacht werd donderdag weer nadrukkelijk genoemd.

Lees ook: 'PSG sprak donderdag in Amsterdam met Overmars; ook jurist aanwezig bij gesprek'