Ten Hag bevestigt twijfelgeval Ajax: Hij staat op eenzame hoogte in Nederland

Ten Hag bevestigt twijfelgeval Ajax: "Hij staat op eenzame hoogte in Nederland"

18-01-2019 13:55
157

Nicolás Tagliafico is niet beschikbaar en André Onana is een twijfelgeval voor de thuiswedstrijd van Ajax tegen sc Heerenveen. Dat bevestigt Erik ten Hag.

De Ajax-trainer kon vrijdag tijdens de besloten training op De Toekomst niet beschikken over de twee Ajacieden. "Hij is ziek, hoofdpijn", aldus Ten Hag over Onana. "Hij voelde zich niet in staat om te trainen. We weten niet hoe dat er zondag uitziet. Maar het is nog twee dagen, dus alle kans op herstel. Ik maak me vooralsnog geen zorgen."

"Ik zou hem niet graag missen, hij staat op eenzame hoogte in Nederland. Maar ik heb ook een goede vervanger", verwijst Ten Hag naar stand-in Kostas Lamprou.

Tagliafico is sowieso niet inzetbaar tegen Heerenveen. De Argentijn keerde al niet fit terug van het trainingskamp in de Verenigde Staten. Een knieblessure zit hem dwars. "Het is nog steeds dezelfde blessure die nog niet volledig genezen is", aldus Ten Hag.

De coach van Ajax hoopt dat Tagliafico er donderdag weer bij is in de beker tegen Heerenveen. Anders gaat het vizier op de Klassieker van volgende week tegen Feyenoord.