The Telegraph: Afwezige Arnautovic mag op twee voorwaarden vertrekken

The Telegraph: Afwezige Arnautovic mag op twee voorwaarden vertrekken

Gepubliceerd: zaterdag 19 januari 2019 om 10:50za 19-01-2019 om 10:50

West Ham United wil Marko Arnautovic laten vertrekken, maar alleen als er veertig miljoen euro voor hem wordt betaald én de club nog deze maand een vervanger kan halen, meldt The Telegraph in Engeland. De oud-speler van FC Twente wil graag naar China.

Het is niet duidelijk hoe de transferzaken ervoor staan, maar Arnautovic zit dit weekend in ieder geval niet bij de wedstrijdselectie van West Ham. The Hammers spelen zaterdagmiddag een uitwedstrijd tegen Bournemouth. Manuel Pellegrini besloot vrijdag om Arnautovic niet op te nemen in de selectie, naar verluidt omdat hij er met z'n hoofd niet bij is. Bronnen suggereren tegenover The Telegraph weten dat Arnautovic zijn laatste wedstrijd voor West Ham waarschijnlijk al heeft gespeeld.

De Chinese club Shanghai SIPG wil Arnautovic hebben, maar West Ham laat de Oostenrijker dus op twee voorwaarden gaan: het gevraagde transferbedrag moet op tafel komen en de club wil voor het sluiten van de transfermarkt een opvolger presenteren. Het contract van de spits loopt na dit seizoen nog drie jaar door. 

"Marko heeft een contract en wij verwachten dat hij die respecteert. Hij is niet te koop", aldus een woordvoerder van West Ham tegenover The Telegraph. De krant neemt dat allemaal niet zo nauw en weet dat de club wel degelijk bereid is om mee te werken. Callum Wilson van Bournemouth staat bovenaan het lijstje om Arnautovic op te volgen, maar de spits kost ongeveer 55 miljoen euro. Ook Krzysztof Piatek (Genoa) en Gonzalo Higuaín (AC Milan) worden genoem. Piatek lijkt echter op weg naar Milan en Higuaín naar Chelsea.

De Chinese transfermarkt sluit pas op 28 februari, waardoor West Ham alle tijd heeft om een akkoord te bereiken met Shanghai SIPG. De club heeft echter nog maar twaalf dagen om een eventuele vervanger voor Arnautovic te kopen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws