'Bij sommige Ajax-supporters kan ik niets goeds doen, anderen zijn juist positief'

'Bij sommige Ajax-supporters kan ik niets goeds doen, anderen zijn juist positief'

20-01-2019 23:53
103

Supporters van Ajax klapten cynisch bij iedere bal die Kostas Lamprou klemvast had tegen sc Heerenveen. De Griekse doelman staat er bij een groot deel van de Amsterdamse aanhang niet goed op. 

Lamprou wordt onder meer bekritiseerd vanwege zijn lengte, waardoor hij vaak de hoge ballen niet heeft. "Nee, het is niet fijn. Maar het is nu eenmaal zo", vertelt de sluitpost na de wedstrijd aan Ajax Life. "Je hoort op het veld niet alles, maar ik krijg het natuurlijk wel mee. Dat is het leven van een keeper."

Lamprou moet het doen met een reserverol, al promoveerde hij wel van derde naar tweede keeper. Tegen Heerenveen moest hij André Onana vervangen. "Ik ben sinds vorig seizoen bij de club, heb weinig wedstrijdritme en automatisch gaan supporters mijn optredens vergelijken met die van Andre Onana."

"Dat is normaal, maar Andre is terecht de eerste keeper en draait een fantastisch jaar. Supporters zien een spiegelbeeld ten opzichte van de eerste keeper en daardoor wordt iedereen eerder negatief dan positief."

"Bij sommige supporters kan ik niets goeds doen, anderen zijn juist positief. Maar dat is niet van invloed op mij. Dit was niet mijn eerste wedstrijd in de Eredivisie. Het is niet prettig, maar wat kan ik eraan doen? Het is nu eenmaal zo."

Lees ook: Lamprou: "Ik had liever op tijd gehoord dat ik zou gaan spelen, maar ja..."