Update: 'Zivkovic tekent voor drie jaar in China en gaat acht miljoen verdienen'

Update: 'Zivkovic tekent voor drie jaar in China en gaat acht miljoen verdienen'

Gepubliceerd: donderdag 14 februari 2019 om 16:23do 14-02-2019 om 16:23

Laatste update: donderdag 14 februari 2019 om 16:24do 14-02-2019 om 16:24

Richairo Zivkovic lijkt het Belgische KV Oostende alsnog te gaan verlaten. De 22-jarige spits leek eind januari nog op weg naar het Zwitserse FC Sion: die transfer ging uiteindelijk niet door, maar Zivkovic lijkt nu op weg naar China.

Volgens Het Laatste Nieuws is een Chinese tweededivisionist – de ochtendkrant laat in het midden om welke club het gaat – bereid om zes ton op tafel te liggen, vergelijkbaar met het bedrag dat FC Sion voor Zivkovic wilde betalen. De Zwitsers haakten af vanwege de hoge eisen die de zaakwaarnemers van de spits stelden, maar het kamp-Zivkovic lijkt er wel uit te gaan komen met de club uit China, waar de transfermarkt nog tot eind februari geopend is. HLN meldt dat de gesprekken in de 'finale fase' zitten.

De spits vertrok in de zomer van 2017 naar Oostende, dat 1,2 miljoen euro overmaakte naar Ajax. Heel succesvol werd zijn avontuur aan de Belgische kust echter niet: de Jong Oranje-international kende tijdens de play-offfase van het seizoen 2017/2018 nog een productieve fase met zeven goals in negen wedstrijden, maar scoorde slechts vijf keer in de Jupiler Pro League. Grootverdiener Zivkovic werd tijdens de afgelopen twee wedstrijden op de tribune gezet door trainer Gert Verheyen.

Update 14/02, 16:23 uur: Richairo Zivkovic gaat er met de naderende overgang naar China financieel in ieder geval niet op achteruit. Volgens het Servische Telegraf staat de oud-speler van Ajax op het punt een driejarig contract te tekenen bij Changchun Yatai. In die drie jaar voetbalt Zivkovic volgens het medium liefst acht miljoen euro bij elkaar.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws