KNVB pakt goals van Ziyech en Tagliafico af: 'Duidelijk te zien op de beelden'

KNVB pakt goals van Ziyech en Tagliafico af: 'Duidelijk te zien op de beelden'

Gepubliceerd: dinsdag 19 februari 2019 om 06:54di 19-02-2019 om 06:54

Hakim Ziyech en Nicolas Tagliafico scoorden afgelopen zondag voor Ajax tegen NAC Breda (5-0), maar krijgen de doelpunten toch niet op hun naam. De KNVB heeft de treffers afgepikt, omdat de schoten van richting zijn veranderd. Scheidsrechter Siemen Mulder heeft de beelden bekeken.

Dat schrijven De Telegraaf en het Algemeen Dagblad. Zowel Ziyech als Tagliafico scoorde met een schot dat van richting veranderde. Op het wedstrijdformulier staat echter dat Gervane Kasteneer en Erik Palmer-Brown verantwoordelijk waren voor de goals. De Telegraaf schrijft dat scheidsrechter Mulder met zijn beslissing tegen de richtlijnen van de UEFA ingaat. 

Een speler hoort een treffer op zijn naam te krijgen als de bal richting het doelvlak was gegaan zonder tussenkomst van een andere speler. Dat was bij beide spelers het geval, aldus De Telegraaf

Volgens Yeun Au van statistiekenbureau Opta, dat samenwerkt met de KNVB, zou het schot van Ziyech juist naast zijn gegaan. Dat baseert hij op beelden die niet live op televisie zijn geweest. "Op die bewuste beelden was duidelijk te zien dat het schot van Ziyech naast zou zijn gegaan. Eigen doelpunt dus. Dan noteren wij ook geen assist", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Ziyech en Tagliafico kunnen de beslissing van Mulder aanvechten bij de KNVB. "Wij krijgen die wedstrijdformulieren toegestuurd en verwerken alles in de databestanden. Formeel gezien zou het voor kunnen komen dat wij een fout op dat formulier corrigeren, maar dat gebeurt in de praktijk eigenlijk nooit", zegt Au.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws