Rampavond voor NAC Breda: ruime nederlaag in Arnhem en rode kaart

02-03-2019 22:41
88

Even mocht NAC Breda ruiken aan een stunt in Arnhem, maar Vitesse trok in de tweede helft alsnog de drie punten over de streep. In het Gelredome werd het 4-1, waardoor de achterstand van NAC op nummer zeventien De Graafschap vijf punten blijft.

Na een sterke beginfase van Vitesse, waarin Bryan Linssen en Mohammed Dauda gevaarlijk werden, werd de thuisploeg slordiger en meldde NAC zich vaker voorin. Van goed voetbal was echter geen moment sprake in Arnhem, waar de bezoekers na iets minder dan een half uur zagen hoe NAC verrassend aan de leiding ging. Giovanni Korte miste een grote kans, maar schoot een minuut later wél raak: 0-1. NAC had verder geen moeite om de rust zonder kleerscheuren te halen.

Vitesse maakte vroeg in de tweede helft gelijk door Thomas Buitink, die voor zijn eerste Eredivisie-doelpunt tekende. Daarna waren de Arnhemmers toch weer even de weg kwijt en volgden er kansen van Mitchell Te Vrede en Daan Klomp. Twintig minuten voor tijd dacht Vitesse op 2-1 te komen, maar Danilho Doekhi zag zijn treffer afgekeurd worden. De hoekschop van Alexander Büttner was achter geweest, waardoor het feestje geannuleerd moest worden.

De tweede Arnhemse goal zou er uiteindelijk alsnog komen. Een kwartier voor tijd maakte Maikel van der Werff de 2-1 op aangeven van Martin Odegaard, die de bal met een vrije trap perfect voor wist te leggen. De VAR bekeek nog of het buitenspel was, maar de goal werd niet afgekeurd. Vlak voor tijd viel de beslissing. Büttner profiteerde optimaal van defensief geklungel van NAC, waarbij doelman Benjamin van Leer er niet goed uitzag.

Tot overmaat van ramp moest Klomp er met zijn tweede gele kaart vanaf en maakte Matúš Bero de 4-1.