VP's Elftal van de Week: PSV hofleverancier, Van Persie enige Feyenoorder

VP's Elftal van de Week: PSV hofleverancier, Van Persie enige Feyenoorder

04-03-2019 10:00 Laatste update: 11:36
37

PSV is hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. In speelronde 24 van de Eredivisie boekten de Eindhovenaren een zakelijke zege op Excelsior, maar drie spelers staken erbovenuit. Vitesse en sc Heerenveen vaardigen twee spelers af.

Eduardo (Vitesse)
Het kan vriezen of dooien met de Portugese doelman van Vitesse. In de thuiswedstrijd tegen NAC Breda had hij een goede avond: slechts één tegentreffer.

Teun Koopmeiners (AZ)
Miste een penalty in de verloren bekerwedstrijd tegen Willem II, maar ging drie dagen later 'gewoon' weer achter de bal staan en faalde dit keer niet. Scoorde later nog een keer tegen Fortuna Sittard.

Tim Handwerker (FC Groningen)
Eén van de symbolen van de opmars van Groningen, dat door zestien punten in de eerste zeven wedstrijden van 2019 is opgeklommen naar de achtste plaats. De Duitse diesel blijft maar gaan.

Angeliño (PSV)
2019 is nog niet het jaar van PSV en ook zéker niet van Angeliño. In de gewonnen uitwedstrijd tegen Excelsior was de Spaanse linksback echter weer ouderwets op dreef.

Michal Sadilek (PSV)
Negentien jaar oud en voor het eerst in de basis tijdens een Eredivisie-wedstrijd, maar Sadilek heerste als een veteraan op het middenveld. Met zijn agressiviteit en duelkracht was hij goud waard voor PSV.

Danny Post (VVV-Venlo)
De aanvoerder van VVV is bezig aan een ijzersterk seizoen en beloonde zichzelf zondag met een wonderschoon doelpunt. Genoeg voor een resultaat tegen FC Groningen was het niet.

Martin Odegaard (Vitesse)
Neemt alle standaardsituaties bij Vitesse en dat is goed voor zijn statistieken: inmiddels staat de teller op vijf goals en zes assists. Een heerlijke speler om naar te kijken en nog altijd maar twintig jaar oud.

Michel Vlap (sc Heerenveen)
De grote uitblinker aan Heerenveen-zijde. Vlap was zondag weer trefzeker tegen Willem II, waardoor hij nu al op twaalf competitiegoals staat. Zo productief is vrijwel geen enkele middenvelder.

Steven Bergwijn (PSV)
Niet voor het eerst de verlosser van PSV. Bergwijn is door zijn twee treffers tegen Excelsior in zowel goals (elf) als assists (twaalf) in de dubbele cijfers terecht gekomen.

Sam Lammers (sc Heerenveen)
Mocht Luuk de Jong aan het einde van het seizoen vertrekken, dan lijkt PSV zijn opvolger al in huis te hebben. Lammers, goed voor twee goals en een assist tegen Willem II, ontwikkelt zich zéér veelbelovend.

Robin van Persie (Feyenoord)
Nog tien wedstrijden en dan moeten we afscheid nemen van de voetballer Van Persie. Met zijn hattrick tegen FC Emmen bewees de 35-jarige routinier dat hij best nog een seizoen mee kan in de Eredivisie.