'Frenkie gaat spijt krijgen, ik denk dat hij een tweede Drenthe wordt bij Barça'

'Frenkie gaat spijt krijgen, ik denk dat hij een tweede Drenthe wordt bij Barça'

08-03-2019 10:00 Laatste update: 10:18
468

Nicolás Tagliafico zou hooguit een 'breedteversterking' zijn voor Real Madrid en aan de komst van Matthijs de Ligt heeft De Koninklijke ook niet direct behoefte. Dat stelt Richard Sanchez, voorzitter van de Nederlandse Real Madrid-fanclub, in gesprek met VoetbalPrimeur.

Aan tafel bij De Wereld Draait Door vroeg men zich woensdag hardop af of Real– Ajax, uitslag 1-4, voor wie het gemist heeft, misschien wel de beste wedstrijd óóit is van de Amsterdamse topclub. Richard Sanchez, Real-supporter van het eerste uur en oprichter en voorzitter van de Nederlandse fanclub van De Koninlijke, gaat niet mee in die euforie – integendeel. "Ik vond het wel grappig dat Matthijs de Ligt na afloop zei dat Ajax de titelhouder uit het toernooi heeft geknikkerd. Klopt op papier wel, maar dit team mag niet eens in de schaduw staan van het Real van afgelopen jaar", stelt Sanchez in gesprek met deze website. 

"Je wint nu, maar als Real in goeden doen is, dan heeft Ajax echt geen schijn van kans. Heel simpel. Real verloor laatst ook thuis van Girona. Dat is een laagvlieger in Spanje. Dan is het niet zo heel gek dat je ook van Ajax kunt verliezen, toch? Voor mij is Girona niet veel lager dan Ajax. Real is op dit moment ontzettend slecht."

Tagliafico en De Ligt
Crisis of niet in Santiago Bernabéu: Sanchez weigert te geloven dat Real-preses Florentino Pérez na het echec van dinsdag zijn vizier richt op Nederland en met miljoenen gaat smijten in Amsterdam. Spaanse media schreven afgelopen week dat Real en Atlético belangstelling hebben voor Nicolás Tagliafico. "Als Tagliafico naar Real zou komen, dan is dat meer voor de breedte. Ik vind dat niet iemand die dit team direct sterker maakt. Tagliafico gaat Real niet naar een hoger niveau brengen. Pérez heeft in de zomer sowieso andere prioriteiten."


Ajax-captain De Ligt is doelwit van de volledige Europese elite, maar ook in hem ziet de kritische Sanchez geen absolute aanwinst voor de selectie van zijn grote liefde. "Een spits uit de Eredivisie die er 40 heeft gemaakt – dat is een ander verhaal. De Ligt komt bij Real echt niet binnen als een grote meneer. No way."

"Het punt is: je krijgt bij Real met ego's te maken. Daar moet je luisteren naar de bazen binnen de selectie. Bij Ajax is De Ligt de grote meneer, bij Real is-ie een rookie. Bovendien spreekt hij de taal niet. Bewijs je maar. Áls Real Madrid De Ligt al haalt, is dat in eerste instantie voor de breedte."

Frenkie
De alom gelauwerde Frenkie de Jong deed het fantastisch tegen Gouden Bal-winnaar Luka Modric. Dat de middenvelder inmiddels is gecontracteerd door Real-rivaal FC Barcelona, ziet Sanchez niet als een gemiste kans. "Beter dan Modric? Nee, absoluut niet. Het zit bij de spelers van Real tussen de oren op dit moment, ze zijn onzeker. De Jong deed het heel goed hoor, het leek alsof Real van de mat werd getikt. Normaal gesproken is dat onmogelijk."

"Ik gun Frenkie al het succes bij Barcelona, maar hij wordt daar geen basisspeler. Ik heb het gevoel dat-ie veel te vroeg vertrekt. Hij zit straks naast Jasper Cillessen op de bank en mag af en toe invallen. Op het moment dat hij niet speelt en ook niet meer wordt opgeroepen voor Oranje, krijgt-ie spijt. De Jong kan zomaar een tweede Royston Drenthe worden. Dat denk ik."

"Bij Real zou De Jong ook op de bank zitten", stelt Sanchez. "Het wordt voor hem af en toe invallen en als hij goed presteert, dan kan het uiteindelijk iets worden in Spanje. Maar ik geloof er niet zo in."

(Paul Audenaerd/VoetbalPrimeur)

Lees ook: Huntelaar los in Madrid: 'Respectloos, hij heeft het gewoon niet waargemaakt'