'Ajax mag hopen op diverse Barça-talenten: ook naam van toptalent Puig valt'

'Ajax mag hopen op diverse Barça-talenten: ook naam van toptalent Puig valt'

26-03-2019 08:53
160

Ajax verkocht Frenkie de Jong voor een recordbedrag aan FC Barcelona en Matthijs de Ligt lijkt spoedig te volgen. De kans is echter aanwezig dat diverse spelers de omgekeerde weg bewandelen, meldt Mundo Deportivo dinsdag.

Dat vloeit voort uit de samenwerking die beide clubs willen aangaan. Volgens de Catalaanse sportkrant kan de Johan Cruijff Arena wel eens de 'favoriete bestemming' worden van de talenten uit La Masia, de befaamde jeugdopleiding van Barça. De Spaanse kampioen is enthousiast over het idee om spelers naar de Eredivisie te sturen.

Ajax deed zelfs al navraag naar Alex Collado, een 19-jarige middenvelder. Ook controleur Oriol Busquets en Jean-Clair Todibo worden genoemd. Laatste kan als ruilmiddel dienen in de transfer van De Ligt. Daarnaast loopt bij Barça mogelijk de vervanger van Nicolas Tagliafico rond. De Argentijn wordt begeerd door diverse topclubs, waaronder Atlético Madrid. Juan Miranda zou hem kunnen opvolgen, al lijkt de jonge linksback liever naar Real Betis te verkassen. Middenvelder Monchu en verdediger Chumi liggen minder voor de hand, maar zijn andere spelers die tijdelijk de overstap kunnen maken naar Amsterdam.

Riqui Puig
Mundo Deportivo komt met nog een opvallende suggestie: Riqui Puig. De 19-jarige spelmaker is misschien wel het grootste talent van Barça, maar door de forse concurrentie krijgt hij weinig speeltijd. De Catalanen willen hem daardoor elders ervaring laten opdoen. Bij Ajax kan hij niet alleen in de Eredivisie, maar ook Europees minuten maken.