SPORT: Ajax en Barça praten over pact en structurele uitwisseling van spelers

SPORT: Ajax en Barça praten over pact en structurele uitwisseling van spelers

Gepubliceerd: woensdag 20 maart 2019 om 08:22wo 20-03-2019 om 08:22

Laatste update: woensdag 20 maart 2019 om 09:21wo 20-03-2019 om 09:21

Ajax en FC Barcelona denken achter de schermen na over een samenwerkingsverband. Dat meldt dagblad SPORT woensdag. Er zou gesproken worden over een pact waarbij de twee topclubs optimaal van elkaar kunnen profiteren. 

De huidige bestuurders van Ajax en Barça kunnen erg goed met elkaar opschieten, weet SPORT. Sowieso hebben de twee grootmachten uit Amsterdam en Barcelona historisch gezien altijd al een warme band gehad. Nu wordt er nagedacht over een structurele samenwerking.

Volgens SPORT is het daarbij de bedoeling dat Ajax in de toekomst vaker en sneller de beschikking krijgt over Barça-spelers die tegen het eerste elftal aanhikken of, na een transfer vanuit Zuid-Amerika, moeten acclimatiseren in Europa. Ajax zou voor dat soort spelers een ideale omgeving kunnen zijn; Barcelona is al een tijdje op zoek naar een vaste partner voor dergelijke gevallen, weet SPORT. Tegelijkertijd hoopt Barça bij zo'n pact voorrang te krijgen bij het kopen van de grote talenten en beste spelers uit Amsterdam. 

SPORT meldt daarnaast dat er momenteel gesprekken tussen Ajax en Barça plaatsvinden over Matthijs de Ligt. De kampioen van Spanje hoopt gebruik te kunnen maken van de goede relatie met Ajax en na Frenkie de Jong ook de negentienjarige verdediger in de zomer naar Camp Nou te halen. 

Lees ook: Catalaanse media: 'Barça rekent op deal van 70 miljoen met Ajax voor De Ligt'

Poll

Samenwerken met Barcelona: goed plan?

(10584 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws