Locadia: 'Je had ze moeten horen toen ik met een gouden Porsche naar PSV kwam'

Locadia: 'Je had ze moeten horen toen ik met een gouden Porsche naar PSV kwam'

30-03-2019 14:43
70

Jürgen Locadia denkt niet dat hij ooit nog in de Eredvisie zal spelen. De 25-jarige spits verruilde PSV halverwege het seizoen 2017/2018 voor het Engelse Brighton & Hove Albion.

Hoewel hij minder speeltijd krijgt dan hij zou willen, voelt de geboren Emmenaar zich thuis aan de Engelse zuidkust. "Brighton is echt een mooie plaats, man. En de mensen supervriendelijk", vertelt Locadia aan De Telegraaf. Volgens de oud-PSV'er laten de Engelse fans hem in zijn waarde en kijken ze alleen naar hoe hij op het veld presteert. "In Nederland heeft iedereen gelijk een mening over je. Je had ze eens moeten horen toen ik bij PSV als jonge jongen in een gouden Porsche Panamera naar de club kwam. Hier maakt het niemand wat uit, ook niet als je ineens in een Rolls-Royce rijdt."

'Arrogante klootzak'
In augustus 2017, nadat PSV uit de Europa League werd geknikkerd door NK Osijek, viel het halve land over Locadia heen: de toenmalige PSV-spits verklaarde dat het moeilijker was om zich te motiveren voor zo'n wedstrijd dan voor een krachtmeting met Bayern München. Locadia werd naar eigen zeggen afgeschilderd als 'arrogante klootzak' "Mensen hebben een bepaald beeld van mij, terwijl ik heel sociaal kan zijn. Maar dat beeld blijft hangen in Nederland", vertelt hij. "En eerlijk: dat kan ik qua houding ook zijn, als ik je niet ken. Maar mensen die me kennen, weten beter."

Locadia overweegt een vertrek uit Brighton, wanneer zijn perspectief op speelminuten niet toeneemt. Een terugkeer naar de Eredivisie lijkt echter uitgesloten. "Ik zie mezelf niet meer in Nederland voetballen. En na mijn carrière misschien ook niet meer wonen. Dan ga ik verder in de muziek en hoop ik in Los Angeles of New York door te kunnen gaan (Locadia timmert aan de weg als dj, red.). Al hangt dat natuurlijk van heel veel dingen af."