Davids verbreekt contact met KNVB: Sorry, maar ik ben geen mascotte

Davids verbreekt contact met KNVB: "Sorry, maar ik ben geen mascotte"

08-04-2019 08:38
63

Edgar Davids liep vorig jaar stage bij Oranje O20, maar het dienstverband van de oud-international bij de KNVB kreeg geen vervolg. Het heeft alles te maken met het aanbod dat de voetbalbond hem deed.

Davids was een jaar geleden éénmalig de assistent-trainer van Oranje O20. "Dat was leuk, iedereen was tevreden", vertelt hij bij VTBL. De KNVB wilde Davids vervolgens langs Oranje O15, O16 en O17 sturen. "Toen dacht ik: hé, hoe bedoel je? Ik vind het leuk om mee te helpen bij de ontwikkeling van spelers, maar ik ben er ook om mezelf te ontwikkelen. Sorry, maar ik ben geen mascotte. Zo simpel is het. Daar hebben we het toen bij gelaten."

Het liefst wilde Davids aan de slag als bondscoach van één van de vertegenwoordigende elftallen. Inmiddels heeft de oud-speler van onder meer Ajax, Juventus, FC Barcelona en Tottenham Hotspur geen contact meer met de KNVB. "Nee, dat heeft geen zin meer. We zouden voor een vast team gaan als iedereen tevreden was. Nou, dat was iedereen." Davids hoopt nu in het buitenland aan de slag te gaan. "Daar is meer vraag dan in Nederland."

Davids ging in december 2012 aan de slag als speler-manager van Barnet FC, maar daar vertrok hij in januari 2014. Sindsdien bleef het stil rondom de trainer Davids. In maart 2017 behaalde hij zijn hoogste trainersdiploma, daarvoor liep hij al stage bij Telstar en FC Utrecht.