'Grote broer' Van Dijk maakt indruk: 'Beste verdediger van de wereld, 100 procent'

'Grote broer' Van Dijk maakt indruk: 'Beste verdediger van de wereld, 100 procent'

09-04-2019 08:35
42

Ki-Jana Hoever maakte al zijn debuut voor Liverpool en hoopt binnen enkele jaren de vaste partner van Virgil van Dijk te zijn in het hart van de defensie. De zeventienjarige mandekker leert veel van zijn landgenoot.

"Hopelijk komt het er ooit van", zegt Hoever in De Telegraaf. "Virgil is gewoon een grote broer. Het is bijzonder dat ik op deze leeftijd al dingen van hem kan leren, dus dat probeer ik zo veel mogelijk te doen. Zoals ik van iedereen bij Liverpool iets kan leren. Ik hoop dat het me uiteindelijk iets moois brengt."

"Hij is op dit moment de beste verdediger van de wereld, honderd procent zeker", vervolgt Hoever over de aanvoerder van het Nederlands elftal. "Als ik samen met hem centraal achterin sta op trainingen helpt hij me, vertelt hij me hoe ik moet staan. Dan denk ik: hé, zo stond ik nooit. Maar daardoor doe ik dat nu ook, want hij weet het wel. Ik probeer heel erg te kijken naar hoe hij beweegt. Hoe kijkt hij over zijn schouder en hoe positioneert hij zich dan?"

Hoever is onder de indruk van Van Dijk. "De manier waarop hij leider is, de manier waarop hij mensen aanstuurt. De hele verdediging staat onder hem. En ook hoe rustig hij altijd aan de bal is. Dat is iets wat je moet hebben, niet wat je echt kunt leren, maar ik denk dat ik ook wel rust in me heb."