Overmars: 'Dit had niemand voor mogelijk gehouden, behalve Louis van Gaal'

Overmars: 'Dit had niemand voor mogelijk gehouden, behalve Louis van Gaal'

Gepubliceerd: woensdag 17 april 2019 om 13:35wo 17-04-2019 om 13:35

Laatste update: woensdag 17 april 2019 om 16:10wo 17-04-2019 om 16:10

Marc Overmars kan het nauwelijks geloven: Ajax zit voor het eerst in 22 jaar weer bij de laatste vier in de Champions League. Vrijwel niemand achtte het realistisch, zelfs de Ajax-directeur niet.

Een dag na de 1-2 zege op Juventus is Overmars nog steeds verbaasd. "Het is eigenlijk te mooi om waar te zijn", zegt hij in gesprek met de NOS. "Voor de wedstrijd twijfelde ik wel of we een kans hadden. Juventus had de hele week vrij gekregen om zich op te laden en wij spelen bijna om de drie dagen. Het was een monsterklus."

"Als je de voorronden meeneemt, hebben we bijna twintig wedstrijden extra gespeeld. Voor Erik (Ten Hag, red.), de staf en de spelers is dit buitengewoon", vervolgt Overmars, die het succes in Italië vierde met een buikschuiver. "Dat doe je een keer en dan nooit meer."

Overmars is apetrots op Ajax en refereert aan Louis van Gaal. "Je verslaat eerst Real Madrid en nu Juventus - en dat ook nog met een bepaald soort voetbal waar je trots op bent. Het is buitengewoon dat je de halve finale haalt, dat had eigenlijk niemand meer voor mogelijk gehouden. Behalve Louis van Gaal misschien, die zei een paar maanden geleden al: je kan de halve finale halen. Toen zei ik: je bent niet realistisch, dat kan helemaal niet."

Lees ook: Champions League-inkomsten Ajax stijgen door succes naar bijna 100 miljoen

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Kan Ajax dit seizoen de Champions League winnen?

(10045 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws