'Clasie is door Feyenoord gehaald om de publieke opinie stil te houden'

'Clasie is door Feyenoord gehaald om de publieke opinie stil te houden'

Gepubliceerd: maandag 22 april 2019 om 12:16ma 22-04-2019 om 12:16

Mario Been is niet onder de indruk van wat Jordy Clasie dit seizoen heeft laten zien bij Feyenoord. De analist denkt vooral dat de middenvelder begin dit seizoen gehaald is om de achterban stil te houden.

Clasie verdiende in zijn eerste periode bij Feyenoord een miljoenentransfer naar Southampton, maar van een doorbraak kwam het nooit bij The Saints. Clasie werd verhuurd aan Club Brugge en dit seizoen aan Feyenoord, waar hij minder goed presteert dan hiervoor. "Clasie is gehaald om de publieke opinie stil te houden", zegt Been bij Rondo van Ziggo Sport.

"Feyenoord deed niet al teveel aankopen. Ze haalden hem omdat hij het bij Feyenoord fantastisch heeft gedaan, maar het is niet meer de Clasie van drie á vier jaar geleden. Hij had ook een paar blessures. Dan gaat het hard", voegt Been toe.

Clasie viel vorige week in negatieve zin op omdat hij zich bij zijn wissel liet gaan tegen trainer Giovanni van Bronckhorst. "Hij heeft toegegeven dat hij het niet had moeten doen, maar het is ook een stukje frustratie", zegt Been. "Dat hoort ook bij voetbal. Om hem nou het tweede aanvoerderschap af te nemen gaat mij wat ver. Hij krijgt een boete en daar is het voor mij wel klaar mee."

Jan van Halst valt op dat Clasies ploeggenoot Steven Berghuis vaak geïrriteerd rondloopt. "Als je hogerop gaat wordt de druk steeds groter. Ik vind ook dat hij heel snel geïrriteerd is. Dat is zonde, want ik vind het een topspeler." Henk Spaan vult aan. "Dat is voor hem een groter probleem: achterlijke tackles uit het niets, vechten op de training of weet ik veel wat." 

"Misschien is het frustratie? Dat hij hogerop wil en wil spelen om de prijzen", vraagt Youri Mulder zich af.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Eens met Been?

(1015 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws