'Er is bij Ajax van alles aan de gang. Ze zijn bezig met een linksback'

'Er is bij Ajax van alles aan de gang. Ze zijn bezig met een linksback'

Gepubliceerd: woensdag 24 april 2019 om 07:26wo 24-04-2019 om 07:26

Volgens De Telegraaf-journalist Mike Verweij is er bij Ajax wat transfers betreft 'van alles aan de gang'. De Ajax-watcher laat in de podcast van zijn krant weten dat de club bezig is met een linksback uit Zuid-Amerika.

"Er is bij Ajax van alles aan de gang. Er worden heel veel namen genoemd, maar die hopen wij pas te noemen wanneer het echt concreet wordt", zegt Verweij. Ajax heeft een tijd geleden gesproken met Boca Juniors-aanvaller Cristian Pavon en zijn management. "Daar is mee gesproken door Henk Veldmate. Hij heeft met de speler en zijn agent gezeten. Maar, en datzelfde geldt voor Alvarez, ze zijn niet de eerste keuze. Ajax is vooral met een linksback bezig uit Zuid-Amerika."

Of die linksback de vervanger moet worden van Nicolas Tagliafico is de vraag. De Argentijn wil naar verluidt weg, maar Verweij vraagt zich af of Ajax hem laat gaan. "Ik denk dat Overmars Tagliafico gewoon aan zijn contract gaat houden. Hij kon een riant, nieuw contract tekenen, maar dat wil hij niet."

"Hij heeft gewoon een contract tot 2022. Sommige spelers zijn toezeggingen gedaan: Ziyech, De Ligt en Frenkie de Jong is natuurlijk al weg. Zij hebben min of meer te horen gekregen dat ze weg mogen. Ik weet niet eens of er vijf of zes spelers weggaan. Ik denk dat Ajax toch alles gaat proberen om dit team bij elkaar te houden."

Europese topclubs staan in de rij voor Tagliafico, die bij Ajax onmisbaar is. "Ik denk dat Tagliafico weg wil als hij ziet welke clubs zich melden, maar Ajax heeft de touwtjes in handen. Als Ajax zegt: je gaat niet weg, dan gaat hij niet weg."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws