Van Bommel nog steeds verbijsterd over KNVB-besluit: Raar dat dit zomaar kan

Van Bommel nog steeds verbijsterd over KNVB-besluit: "Raar dat dit zomaar kan"

Gepubliceerd: donderdag 25 april 2019 om 23:32do 25-04-2019 om 23:32

Mark van Bommel blijft bij zijn standpunt: het in zijn geheel verplaatsen van Eredivisie-speelronde 33 is volgens de PSV-trainer een onbegrijpelijke beslissing van de KNVB. De Eindhovenaren hebben na de 0-3 zege op Willem II plotseling zeventien dagen om zich voor te bereiden op de uitwedstrijd tegen AZ.

Van Bommel spreekt voor de camera's van FOX Sports over een 'uitzonderlijke' en 'buitengewoon rare' situatie. "Dat je vlak voor het einde van de competitie zeventien dagen geen wedstrijd hebt", aldus de PSV-trainer. "En ik heb het gevoel dat iedereen dit zomaar accepteert. Het is raar dat dit zomaar kan, ik kan me niet voorstellen dat dit in één enkel ander land gebeurt."

De KNVB-maatregel is genomen om Ajax, dat in drie dagen tijd uitwedstrijden tegen De Graafschap én Tottenham Hotspur zou moeten nemen, te ontzien. "Kijk, ik snap dat Ajax niet op zondag kan spelen en op dinsdag Champions League. Dat kan niet. Maar dan had je er misschien aan de voorkant beter rekening mee moeten houden."

PSV zou eigenlijk op zondag 28 april tegen Heracles Almelo spelen, maar die wedstrijd is verplaatst naar woensdag 15 mei. Op zondag 12 mei reizen de Eindhovenaren nog af naar AZ.

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Heb jij begrip voor het besluit van de KNVB?

(8619 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws