'Ik denk dat Van de Beek bij Ajax blijft, ook omdat het EK eraan komt'

'Ik denk dat Van de Beek bij Ajax blijft, ook omdat het EK eraan komt'

28-05-2019 09:11
42

Hedwiges Maduro wijst op het belang van Daley Blind voor Ajax. De 29-jarige Oranje-international was een stille kracht in het hart van de defensie van de Amsterdammers, naast Matthijs de Ligt.

"Ik denk dat hij een superbelangrijke factor is geweest. Zeker voor De Ligt, die naast hem speelt", zegt Maduro tegen Ajax Showtime. "Ik denk dat Blind echt een stille factor is. In de kleedkamer praat hij niet veel, maar in het veld zet hij iedereen goed neer. Natuurlijk heeft De Ligt wereldkwaliteiten, maar hij moet eerst goed neer worden gezet."

"En je zag dat als Blind wegviel naast hem, dat De Ligt het ook moeilijk had in die wedstrijden", aldus de voormalig middenvelder, die benadrukt dat de keuze van Ajax om fors te investeren in spelers als Blind goed heeft uitgepakt. "Ook financieel gezien, nu ze zo ver zijn gekomen in de Champions League. Ze hebben alles terugverdiend. Het was echt een topseizoen."

Het succes heeft ook zijn keerzijde, beseft Maduro. Hij verwacht dat na Frenkie de Jong, ook Hakim Ziyech en De Ligt vertrekken. "Neres zou in principe ook kunnen. Ik denk dat Van de Beek nog wel een jaar blijft, ook omdat het EK eraan komt. Als hij kiest voor de absolute top en hij speelt niet, dan is het geen EK."

Volgens Maduro loopt Van de Beek meer risico om het EK te missen dan De Jong en De Ligt. "Ik denk dat De Ligt en De Jong absolute wereldklasse zijn en hij zit daar net onder."