Hoop gloort voor Roda: 'De kans dat het wel lukt is groter dan dat het niet lukt'

Hoop gloort voor Roda: 'De kans dat het wel lukt is groter dan dat het niet lukt'

30-05-2019 07:53
98

De kans dat Roda JC een faillissement weet te ontlopen is weer een stukje groter geworden. De vergadering van afgelopen dinsdag, waarin besloten zou worden over de faillissementsaanvraag van de Limburgse club, is uitgesteld en grootaandeelhouder Frits Schrouff heeft vertrouwen in de goede afloop.

De faillissementsaanvraag ligt op het bureau van Roda-investeerder Schrouff. De grootaandeelhouder stak volgens De Limburger al zo'n twintig miljoen in de Koempelclub, maar omdat hij zijn handen van de club aftrekt leek het faillissement van de club dichtbij. Schrouff is echter dusdanig onder de indruk van de pogingen om Roda te redden dat hij nog even wacht met de aanvraag.

Roda krijgt op de valreep extra tijd voor een laatste kans, waarin diverse partijen de krachten kunnen bundelen en Roda kunnen redden. "Ik schat de kans dat het wél lukt groter in dan dat het niet lukt", meldt Schrouff daar over. Hij sluit volgens het Limburgse medium niet uit dat hij bereid is mee te betalen als er een goed plan komt te liggen. Roda heeft nog maximaal anderhalve week om met een gedegen financieel plan te komen.