'Dan ben je een hele grote, ik heb voor Wijnaldum staan juichen voor mijn tv'

'Dan ben je een hele grote, ik heb voor Wijnaldum staan juichen voor mijn tv'

01-06-2019 12:33
13

Ryan Babel hoopt van ganser harte dat Liverpool zaterdagavond in Madrid de Champions League wint. De vleugelaanvaller, die afgelopen seizoen voor Fulham uitkwam, heeft een verleden bij The Reds en gunt het zijn landgenoten bij Liverpool om de Cup met de Grote Oren te pakken.

Van Dijk is de grote leider van het Liverpool van Jürgen Klopp, weet ook Babel. "Hij is achterin dé man die het neerzet en de rust uitstraalt, waardoor anderen zich op hun eigen taken kunnen richten", zegt Babel tegen De Telegraaf. "Als zij een fout maken, zal Virgil die herstellen. Als je weet wat je aan je medespelers hebt, durf je meer risico te nemen. En alleen daarom al is hij goud waard voor Liverpool en Oranje."

Ook Georginio Wijnaldum, zijn ploeggenoot bij Oranje, kan op grote waardering van Babel rekenen. "Voor Georginio vind ik de basisplaats ook geweldig. Hij is niet alleen een goede jongen, maar ook een fantastische prof. Dat hij thuis tegen FC Barcelona niet speelde, was een teleurstelling. Als je er dan inkomt en zo’n impact hebt, dan ben je een grote. Ik heb voor Gini staan juichen voor mijn tv."