Europees kampioen Oranje O17 kent WK-tegenstanders: 'Gaan voor de wereldtitel'

Europees kampioen Oranje O17 kent WK-tegenstanders: 'Gaan voor de wereldtitel'

Gepubliceerd: donderdag 11 juli 2019 om 19:31do 11-07-2019 om 19:31

Laatste update: vrijdag 26 juli 2019 om 09:38vr 26-07-2019 om 09:38

Europees kampioen Oranje Onder 17 jaar neemt het op het WK Onder 17 op tegen Japan, de Verenigde Staten en Senegal. Het toernooi wordt van 26 oktober tot en met 17 november van dit jaar gehouden. Bondscoach Peter van der Veen wil met zijn ploeg in Brazilië een gooi doen naar de wereldtitel.

In Zürich werd donderdag geloot voor de groepsfase van het eindtoernooi. Oranje begint het toernooi tegen groepshoofd Japan, daarna volgen Senegal en de Verenigde Staten. "Wanneer je kijkt naar de andere groepen, bijvoorbeeld groep E met Spanje en Argentinië, dan hebben we best aardig geloot", vertelt Van der Veen op de website van de KNVB. "Met Japan, Senegal en de USA treffen we geen slechte tegenstanders, maar het is ook niet onoverkomelijk."

Het doel voor het eindtoernooi is duidelijk. "We hebben in september 2018 met staf en team vier doelstellingen afgesproken. Van die vier hebben we de eerste drie al behaald: EK-kwalificatie, WK-kwalificatie en Europees kampioen worden. We gaan nu naar Brazilië voor de vierde doelstelling, de wereldtitel."

Oranje werd in mei van dit jaar Europees kampioen in Ierland. In de finale in Dublin werden de leeftijdsgenoten uit Italië met 4-2 verslagen. Het betekende prolongatie van de Europese titel. In 2018 werd Oranje O17 óók al Europees kampioen. Ook toen wist het team Van der Veen Italië te verslaan in de eindstrijd.  

Aan het WK Onder 17 in Brazilië doen 24 landen mee. Deze landen worden verdeeld over zes groepen. Net als bij het WK vrouwen gaan de nummers  één en twee uit elke poule sowieso door naar de achtste finale. Daar voegen zich de vier beste nummers drie bij.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws