Advies voor Van de Beek: 'Dan komt Zidane misschien op zijn knieën naar Amsterdam'

Advies voor Van de Beek: 'Dan komt Zidane misschien op zijn knieën naar Amsterdam'

Gepubliceerd: woensdag 14 augustus 2019 om 15:26wo 14-08-2019 om 15:26

Donny van de Beek doet er verstandig aan nog een jaar bij Ajax te blijven. Dat stelt Valentijn Driessen, chef sport van De Telegraaf, in de voetbalpodcast van het medium.

"Wat zich op dit moment allemaal afspeelt bij Real Madrid weet niemand. Wie de trainer wel wil hebben en wie niet… Als Zidane Donny van de Beek graag had willen hebben, had hij hem gisteren op kunnen halen. Geen enkel probleem. Maar het weifelen van Madrid zegt eigenlijk alles", aldus Driessen in de podcast Kick-Off

Volgens Driessen moet Van de Beek zich hardop afvragen hoe hij bij De Koninklijke binnen zou komen. "Bij De Ligt en De Jong…. die clubs wilden zó graag, maar Real Madrid wil niet graag", klinkt het. "Dus dadelijk kom je daar op de bank terecht. En accepteren je medespelers je? Dat zijn punten waar je zeker over na moet denken als je zo'n grote stap maakt."

Ook met het oog op het Nederlands elftal kan Van de Beek beter nog een jaar bij Ajax blijven, vindt Driessen. "Hij is nog geen basisspeler van het Nederlands elftal, maar de kans is wel groot. Misschien nog niet tegen Duitsland omdat Wijnaldum en De Roon nog wel de voorkeur zullen krijgen, maar daarna is de kans groot dat Van de Beek in de basis gaat komen."

Driessen denkt dan ook dat de keuze voor Van de Beek niet zo lastig is. "Hij moet gewoon in Nederland blijven. Nog een jaar Ajax, nog een jaar Champions League. Een hele belangrijke speler zijn en dit uitdragen, een van de leidende figuren worden. Dan zul je zien: dan komt Zidane misschien wel op zijn knieën naar Amsterdam om te smeken of Van de Beek naar Madrid wil komen, En dat moet je eigenlijk hebben."

Poll

Een langer verblijf bij Ajax is het beste voor Van de Beek

(9757 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws