Feyenoord-directeur Troost: 'Daar maak ik mezelf niet populair mee. So be it'

Feyenoord-directeur Troost: 'Daar maak ik mezelf niet populair mee. So be it'

Gepubliceerd: vrijdag 16 augustus 2019 om 18:32vr 16-08-2019 om 18:32

Sjaak Troost heeft geen spijt van zijn harde teksten aan het adres van Renato Tapia. Wel geeft de technisch directeur van Feyenoord toe dat hij zijn kritiek anders had kunnen formuleren.

"Het schijnt nog wel een hot item te zijn en telkens komt het terug", zegt Troost tegen Feyenoord TV. "Ik heb niet gezegd dat het een slechte voetballer is, ook niet dat hij een slecht mens is. Het enige dat ik heb gezegd, in het belang van Feyenoord, is dat het niet zo kan zijn dat spelers waar we veel geld voor hebben betaald voor niets weglopen. Dat is eigenlijk het enige."

"Dat het excuus toen werd gebruik over een Nederlands paspoort, daar had ik wel bedenkingen bij", vervolgt Troost. "Dat ik me toen misschien iets té heb uitgelaten, daar kan ik over zeggen dat ik het misschien anders had moeten verwoorden. Maar ik verander niet van mening", benadrukt de directeur.

"Natuurlijk is hij een goede voetballer en een goed mens, dat is niet het issue. Maar ik zit hier ook voor de club. Het belang van de club telt. Daar moet ik me hard voor maken, daar maak ik mezelf niet populair mee. So be it."

Binnenkort gaat Troost om tafel met de 24-jarige middenvelder, wiens contract in De Kuip volgend jaar afloopt. "De relatie is prima hersteld, maar we moeten een gesprek aangaan voor het einde van de transferwindow. Dan praten over de toekomst. Dat kan alle kanten op."

Poll

Hoort Tapia in de basis bij Feyenoord?

(10287 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws