Supporters Willem II belagen eigen stewards in uitvak: 'Het is diep triest'

Supporters Willem II belagen eigen stewards in uitvak: 'Het is diep triest'

Gepubliceerd: maandag 19 augustus 2019 om 14:23ma 19-08-2019 om 14:23

Drie stewards van Willem II zijn zondag bij de start van de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard belaagd door Tilburgse fans. De stewards wilden voorkomen dat er vuurwerk zou worden afgestoken in het uitvak, maar werden daarbij door 'enkele personen' gehinderd. Willem II wil maatregelen nemen.

"Het is onacceptabel dat stewards, nota bene onze eigen vrijwilligers, zo behandeld worden", aldus Martin van Geel, algemeen directeur van Willem II, in een reactie op de website van de Tilburgers. "Vuurwerk is uit den boze in voetbalstadions en dat onze stewards door meerdere personen belaagd worden is diep triest. Wij doen er alles aan om deze mensen een passende straf op te leggen."

Samen met de politie Tilburg probeert Willem II de identiteit te achterhalen van de personen die de stewards hebben belaagd en vuurwerk meenamen en/of afstaken. De supporters die worden geïdentificeerd, zullen een stadionverbod opgelegd krijgen. Ook worden eventueel door de KNVB opgelegde boetes op de daders verhaald  "Wij roepen onze supporters op om de club op een positieve manier uit te dragen en te steunen. De laatste jaren zijn bij zowel thuis- als uitwedstrijden de interactie tussen spelers en supporters en de sfeer op de tribunes sterk verbeterd. Het belagen van stewards past daar natuurlijk niet bij", aldus Van Geel.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws