Van der Vaart trekt kicksen weer aan: 'Hopelijk genoeg lucht voor paar minuten'

Van der Vaart trekt kicksen weer aan: 'Hopelijk genoeg lucht voor paar minuten'

Gepubliceerd: donderdag 22 augustus 2019 om 16:04do 22-08-2019 om 16:04

Rafael van der Vaart trekt de kicksen weer aan. Een jaar na zijn voetbalpensioen staat de voormalig Oranje-international op het veld van fB Esbjerg. De reden: hij moet fit worden voor zijn afscheidswedstrijd in Hamburg.

In vorm is hij niet, maar Van der Vaart kijkt ernaar uit om weer te voetballen. Hij sluit aan bij het zogeheten Series 4-team van Esbjerg. "Ik heb er zin in", laat de oud-speler van Ajax, Hamburger SV, Real Madrid en Tottenham Hotspur weten aan het plaatselijke Jydske Vestkysten. Lachend: "Hopelijk heb ik genoeg lucht voor een paar minuten."

In november zette Van der Vaart een punt achter zijn carrière. "Het ging niet meer. Als ik probeerde te revalideren, werd ik weer teruggeworpen door een nieuwe blessure. Ik hou nog steeds van voetbal, maar het lichaam kan gewoon niet meer."

Van der Vaart trekt de kicksen niet zonder reden aan. Op zondag 13 oktober speelt hij een afscheidswedstrijd in Hamburg, tussen Rafa's HSV Stars en Rafa's All Stars, met onder meer Edgar Davids, Patrick Kluivert, Arjen Robben, Wesley Sneijder, Clarence Seedorf en Robin Van Persie. "Voor die wedstrijd wil ik nog een klein beetje rennen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws