LIVE: Tadic schiet raak en helpt Ajax aan bevrijdende 2-0

LIVE: Tadic schiet raak en helpt Ajax aan bevrijdende 2-0

28-08-2019 15:00 Laatste update: 22:52
550

In de Johan Cruijff Arena is het woensdagavond vanaf 21.00 uur alles of niets voor Ajax. Nadat de formatie van trainer Erik ten Hag vorig seizoen tot de halve finale van de Champions League reikte, staat nu plaatsing voor de groepsfase van het miljardenbal op het spel. APOEL Nicosia is in Amsterdam de opponent. 

Het heenduel tussen de kampioenen van Nederland en Cyprus eindigde vorige week dinsdag in een doelpuntloos gelijkspel. Ajax maakte een matige indruk in Nicosia en kwam met name in de tweede helft goed weg toen door APOEL het houtwerk werd geraakt. 

Middenvelder Razvan Marin, voor wie Ajax in de zomer 12 miljoen euro betaalde, was op Cyprus de grote dissonant aan Ajax-zijde. De Roemeen werd na een onthutsend slechte eerste helft gekielhaald op social media. Ten Hag laat de Roemeense aankoop woensdagavond op de bank. De Ajax-trainer kiest voor Edson Álvarez op het middenveld. Hij maakt daarmee zijn basisdebuut.

De Mexicaan vormt een drie-eenheid met Lisandro Martínez en Hakim Ziyech. Daardoor speelt Ajax met een compleet nieuw middenveld. Ziyech speelt op '10' en vervangt Oranje-international Donny van de Beek, die geblesseerd is en niet in actie komt. Klaas-Jan Huntelaar begint in de punt van de aanval.

Sergiño Dest was op Cyprus nog invaller, maar staat in de return in de basis. Noussair Mazraoui kreeg in de heenwedstrijd nog de voorkeur op de positie van rechtsback, maar pakte rood en is geschorst. Verder kiest Ten Hag voor Joël Veltman en Lisandro Martínez in het centrum van de defensie. 

Opstelling Ajax: Onana; Dest, Veltman, Blind, Tagliafico; Álvarez, Ziyech, Martínez; Neres, Huntelaar en Tadic.