'Bizarre' situatie voor HSV-captain Van Drongelen: Dat is prachtig natuurlijk

'Bizarre' situatie voor HSV-captain Van Drongelen: "Dat is prachtig natuurlijk"

06-09-2019 11:34
36

Rick van Drongelen staat er goed op bij Hamburger SV. De laatste weken is de twintigjarige verdediger de trotse aanvoerder van de Duitse traditieclub.

"Dat is prachtig natuurlijk", glimt Van Drongelen voor de camera van Voetbal International. "Voor zo'n club als aanvoerder het veld oplopen, dat is een heel bijzonder gevoel. Het is extra leuk dat we met mij als aanvoerder ook mooie resultaten hebben geboekt."

Wedden

Meer odds

Van Drongelen maakte twee jaar geleden de overstap van Sparta naar HSV en is nog altijd maar twintig jaar oud. Inmiddels is hij een sleutelspeler én dus aanvoerder. "Het is bizar eigenlijk. Het leeft in Hamburg, het stadion zit vol. Het is een heel mooi gevoel, iets emotioneels."

Deze zomer stond Van Drongelen in de belangstelling van meerdere clubs, waaronder - naar verluidt - PSV. Hij bleef HSV echter trouw. "Ik voel me heel erg thuis bij HSV, ik ben nog jong en ik wist dat ik een goede kans zou maken om te gaan spelen."

Van Drongelen is de tweede aanvoerder van HSV, maar droeg de band tijdens de afwezigheid van Aaron Hunt. Na vijf speelronden staat de 'Bundesliga-Dino' op de eerste plaats met dertien punten. Van Drongelen speelde alles.