'Tragische aftocht' bij Twente: 'Soms had hij wat weg van Dolberg. Wat wilde hij?'

'Tragische aftocht' bij Twente: 'Soms had hij wat weg van Dolberg. Wat wilde hij?'

Gepubliceerd: dinsdag 17 september 2019 om 10:26di 17-09-2019 om 10:26

Laatste update: dinsdag 17 september 2019 om 10:36di 17-09-2019 om 10:36

Bij FC Twente is het 'niemand écht geluk om grip te krijgen op de stille, soms ondoorgrondelijke' Jari Oosterwijk. Dat valt te lezen in TC/Tubantia, een dag nadat het contract van de spits werd ontbonden door zijn club. 

FC Twente maakte maandag bekend dat Oosterwijk per direct is vertrokken uit Enschede. Het doorlopende contract van de spits werd verscheurd. 'In al die jaren is het, ondanks vele goede bedoelingen, niemand echt gelukt greep te krijgen op de stille, soms ondoorgrondelijke Sallander, die regelmatig de nodige teleurstellingen moest wegslikken. Soms had hij wel wat weg van Dolberg. Wat ging er in hem om? Wat wilde hij? Hoe voelde hij zich?', schrijft TC/Tubantia. 

'Niemand die het echt wist. De manier waarop hij nu is afgezwaaid, in de volstrekte anonimiteit, is een tikkeltje tragisch, maar past wel helemaal in het beeld van de 24-jarige spits uit Lettele.'

'Hoewel hij er jarenlang speelde, hebben maar weinig mensen binnen de club hem echt leren kennen. In stilte is hij vertrokken, een oogst van 35 goals achterlatend. Wat hem de toekomst gaat brengen? En of die in het betaalde voetbal ligt? Niemand die het weet.'

Oosterwijk maakte in 2013 zijn debuut voor het eerste elftal van Twente. In 2017 werd hij een paar maanden verhuurd aan NAC Breda. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws