Kieft ergert zich aan 'irritante kranten': 'De Ligt wankelde helemaal niet'

Kieft ergert zich aan 'irritante kranten': 'De Ligt wankelde helemaal niet'

Gepubliceerd: dinsdag 17 september 2019 om 18:58di 17-09-2019 om 18:58

Wim Kieft vindt de kritiek op Matthijs de Ligt overtrokken. Volgens de Italiaanse kranten kon de twintigjarige verdediger de twijfels nog niet wegnemen tegen Fiorentina, dat Juventus op een doelpuntloos gelijkspel hield.

De Ligt werd na afloop niet gespaard, tot ergernis van Kieft. "Hij deed het helemaal niet zo slecht", zegt hij tegen Veronica Inside. Kieft vindt dat de slechte terugspeelbal, die bijna tot een tegengoal leidde, ten onrechte breed werd uitgemeten. "Hij speelde best wel redelijk. Maar dat is irritant van al die kranten: ze zien dat ene moment en nemen dat allemaal over. Vervolgens schrijven ze dat De Ligt weer wankelde, maar dat klopt helemaal niet, wan hij speelde gewoon vrij goed."

Kieft keek ook naar de verrichtingen van Frenkie de Jong bij FC Barcelona. Met zijn eerste doelpunt en assist had de Nederlander een groot aandeel in de 5-2 zege op Valencia. "Dat is ook goed voor hem. Je kunt wel zeggen dat hij zo lekker kan voetballen en zo goed de bal vasthoudt, maar je wil, ook voor zijn image, dat hij goals maakt en beslissend is in zijn passing. Je moet in principe op meerdere plekken kunnen spelen en dat kan hij ook wel."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws