Geëmotioneerde Gerrard: 'Zege op Feyenoord opdragen aan Fernando'

Geëmotioneerde Gerrard: 'Zege op Feyenoord opdragen aan Fernando'

Gepubliceerd: woensdag 18 september 2019 om 16:38wo 18-09-2019 om 16:38

Het overlijden van Fernando Ricksen is voor Glasgow Rangers en manager Steven Gerrard een extra motivatie om donderdagavond van Feyenoord te winnen. Ricksen was jarenlang speler van de Schotse topclub. 

"Ik heb het geluk gehad dat ik hem enkele keren mocht ontmoeten", zei Gerrard woensdag, in aanloop naar de Europa League-clash met Feyenoord op Ibrox Park. Het overlijden van Ricksen (43) is het nieuws van de dag in Glasgow.

"Je kon zien wat een strijder hij was. De herinneringen zullen niet alleen over de voetballer gaan, maar ook over de man achter de voetballer. (...) Het is een droevige dag, in het bijzonder voor de familie die hij achterlaat", aldus Gerrard, sinds vorig jaar manager van Rangers. 

"Ik weet zeker dat de supporters kapot zijn van dit nieuws. We gaan er alles aan doen om donderdag van Feyenoord te winnen, zodat we de zege op kunnen dragen aan Fernando. Het zal een emotionele avond worden."

Feyenoord is woensdag op het vliegtuig naar Schotland gestapt. Trainer Jaap Stam selecteerde 21 spelers voor het Europa League-duel. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws