Koeman: 'Hij heeft Frenkie de Jong voor zich, maar zie een rol voor hem'

Koeman: 'Hij heeft Frenkie de Jong voor zich, maar zie een rol voor hem'

Gepubliceerd: maandag 7 oktober 2019 om 17:55ma 07-10-2019 om 17:55

Ronald Koeman beet maandag fel van zich af toen de kritek op enkele Oranje-internatinoals ter sprake kwam. De bondscoach van het Nederlands elftal spreekt zijn vertrouwen uit in Jasper Cillessen en Kevin Strootman.

Zo kreeg Cillessen onder meer na het Champions League-duel van Valencia met Ajax felle kritiek. "Het is allemaal niets hè, bij het Nederlands elftal?", reageert Koeman volgens Voetbal International 'giftig'. "Als ik moet reageren op de kenners op tv, dan kunnen we beter stoppen... Met alles waarvan ik denk dat het bevorderlijk is voor de prestaties van mijn spelers, doe ik wat. Maar als iemand zomaar wat roept, hoef ik niet direct naar die speler toe te gaan."

Koeman verdedigt ook zijn keuze om Strootman te selecteren. De keuzeheer benadrukt dat de middenvelder van Olympique Marseille ook als reserve belangrijk is. "Hij heeft Frenkie de Jong op zijn positie voor zich, maar zowel binnen als buiten het veld zie ik een rol voor hem. Hoe dat over een paar maanden is, dat weet ik niet. Dat ligt ook aan de ontwikkeling van spelers. Uiteindelijk bepaalt kwaliteit, dat is duidelijk."

Koeman erkent dat iemand als Teun Koopmeiners van AZ op de deur klopt. "Hij is een van de spelers die genoemd wordt. Dat is duidelijk. Hij neemt het voortouw bij AZ en is ook aanvoerder."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is Strootman een volwaardig Oranje-international?

(3888 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws